Politicieni israelieni înfuriaţi de moţiunea UNESCO care ar nega valoarea locului sfânt pentru evrei prin folosirea denumirii musulmane

UNESCO a adoptat, joi, o moţiune prin care ar nega importanţa locului sfânt al poporului evreu, Muntele Templului, referindu-se la acesta şi la Moscheea Al-Aqsa numai prin denumirea musulmană, potrivit politicienilor evrei, citaţi de The Guardian.

1421 afișări
Imaginea articolului Politicieni israelieni înfuriaţi de moţiunea UNESCO care ar nega valoarea locului sfânt pentru evrei prin folosirea denumirii musulmane

Politicieni israelieni înfuriaţi de moţiunea UNESCO care ar nega valoarea locului sfânt pentru evrei

UNESCO a condamnat Israelul pentru ”escaladarea tensiunilor” cu privire la locul sfânt din Ierusalim, cunoscut musulmanilor drept al-Haram al-Sharif sau Moscheea al-Aqsa şi evreilor ca Muntele Templului. Folosirea numelui musulman şi excluderea numelui folosit de evrei în cadrul moţiunii a provocat însă o reacţie furioasă din partea politicienilor israelieni.

Locul sfânt din Ierusalim a reprezentat motivul pentru care tensiunile au escaladat între musulmani şi evreii extremişti.

Moţiunea a fost susţinută de 24 de state, şase opunându-se, iar 25 abţinându-se. SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Lituania şi Estonia sunt statele care au votat împotriva moţiunii, Rusia şi China fiind printre cele care au susţinut-o.

În timp ce a recunoscut importanţa Ierusalimul Vechi pentru cele trei credinţe monoteistice: iudaismul, islamismul, creştinismul, moţiunea nu a recunoscut conexiunea evreiască cu Muntele Templului/ al-Haram al-Sharif, potrivit statului israelian.

În martie 2015, un raport al UE remarca faptul că tensiunile legate de disputa în privinţa al-Haram al-Sharif/ Muntele Templului erau în mare parte cauza creşterii violenţelor, inclusiv a atacurilor armate şi cu arme albe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici