Poliţie: Cel puţin patru morţi în urma incidentului armat din SUA / Atacatorul este mort

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma incidentului armat produs luni în oraşul Louisville, în statul american Kentucky, anunţă autorităţile locale, precizând că presupusul autor al atacului este mort.

314 afișări
Imaginea articolului Poliţie: Cel puţin patru morţi în urma incidentului armat din SUA / Atacatorul este mort

"Agenţii de poliţie care au intervenit la incident au întâmpinat rezistenţă armată", a declarat Paul Humphrey, un oficial al Poliţiei metropolitane din Louisville, citat de cotidianul The New York Times.

Bilanţul preliminar al atacului armat este de patru morţi şi nouă răniţi, a precizat oficialul citat. Printre persoanele rănite se numără doi agenţi de poliţie implicaţi în schimburi de focuri cu autorul atacului, au declarat surse din cadrul Poliţiei citate de postul ABC News.

Autorul atacului este mort, dar nu este clar dacă s-a sinucis sau dacă a fost împuşcat mortal de forţele de intervenţie. "Deocamdată, nu cunoaştem circumstanţele morţii sale şi nici motivul atacului", a subliniat Paul Humphrey.

Atacul a avut loc într-o filială bancară situată în centrul oraşului, în apropierea stadionului de baseball Louisville Slugger Field. "În acest moment, nu mai există niciun pericol public", a transmis Poliţia din Louisville. Potrivit unor surse, atacatorul era un angajat sau un fost angajat al filialei bancare atacate.

"Este un eveniment teribil", a declarat guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, precizând că printre victime se numără prieteni apropiaţi.

Senatorul Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senatul SUA, ales într-o circumscripţie din Kentucky, s-a declarat "devastat" de atac. "Le transmitem rugăciunile noastre victimelor, familiilor acestora şi oraşului Louisville", a afirmat Mitch McConnell, care are reşedinţa în oraş.

"Avem inimile îndurerate pentru familiile celor pierduţi", a declarat Rand Paul, alt senator ales într-o circumscripţie din Kentucky.

Preşedintele Joseph Biden a fost informat despre atac şi este ţinut la curent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici