Poliţiştii ONU revin în nordul oraşului Kosovska Mitroviţa

Poliţiştii ONU şi cei kosovari urmează să revină în cursul zilei de miercuri în cartierul locuit de sârbi din nordul oraşului Kosovska Mitroviţa, la două zile după ce s-au retras pe fondul unor puternice violenţe, a declarat un oficial de la Priştina.

17 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii ONU revin în nordul oraşului Kosovska Mitroviţa

Poliţiştii ONU revin în nordul oraşului Kosovska Mitroviţa (Imagine: Mediafax Foto)

"Poliţia va începe să revină în nordul oraşului Mitroviţa", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei kosovare, Veton Elshani, adăugând că "poliţiştii îşi vor relua activitatea obişnuită".

El a precizat că 12 poliţişti albanezi figurează printre cei 84 de agenţi ai poliţiei locale care vor reveni în nordul oraşului Mitroviţa.

Poliţiştii ONU şi cei kosovari s-au retras din nordul oraşului Mitroviţa în urma violenţelor dintre populaţia sârbă şi forţele de ordine internaţionale în cursul cărora un poliţist ucrainean a fost ucis iar alte 150 de persoane au fost rănite.

Trupele KFOR, care asigură securitatea Kosovo începând cu anul 1999, au rămas în nordul oraşului Mitroviţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici