Polonia a depus apel la Curtea Europeană de Justiţie împotriva obligaţiei de a primi refugiaţi

Polonia a depus un apel la Curte Europeană de Justiţie împotriva obligaţiei de a primi refugiaţi în baza schemei de relocare aprobată de Uniunea Europeană, a anunţat marţi ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

253 afișări
Imaginea articolului Polonia a depus apel la Curtea Europeană de Justiţie împotriva obligaţiei de a primi refugiaţi

Polonia a depus apel la Curtea Europeană de Justiţie împotriva obligaţiei de a primi refugiaţi

La 13 iunie, Comisia Europeană a lansat procedurile de infringement împotriva Cehiei, Ungariei şi Poloniei, pentru faptul că nu au acceptat refugiaţi în cadrul planului comun de relocare a acestora.

"Acest caz a fost contestat la Curtea Europeană de Justiţie şi vom aştepta deznodământul acestei decizii. Relocarea ar fi trebuit să aibă loc în perioada 2015 şi 2017. Dar nu a fost implementată practic de către nimeni. Uniunea Europeană nu deţine un instrument de pedeapsă într-un asemenea caz", a declarat Waszczykowski.

Şeful diplomaţiei poloneze consideră că relocarea unor oameni pe un fond obligatoriu este "depăşită şi inumană".

Planul de relocare a 160.000 de refugiaţi din Italia şi Grecia în alte ţări europene, în decurs de doi ani, a fost aprobat de UE în septembrie 2015, printr-un vot cu majoritate calificată.

Dar până în prezent au fost relocate doar 20.000 de persoane, iar Cehia, Ungaria şi Polonia nu au primit niciun refugiat. Potrivit cotelor stabilite de UE, Polonia ar trebui să primească 6.200 de refugiaţi, în principal din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici