Polonia desfăşoară cea mai mare paradă militară din Europa din ultimele decenii pe măsură ce norii războiului plutesc asupra continentului

Polonia îşi desfăşoară marţi cea mai mare paradă militară din ultimele decenii, flexându-şi muşchii în mod defensiv pe măsură ce tensiunile cresc la graniţa cu aliatul cheie al Rusiei, Belarus.

1376 afișări
Imaginea articolului Polonia desfăşoară cea mai mare paradă militară din Europa din ultimele decenii pe măsură ce norii războiului plutesc asupra continentului

Ministerul polonez al Apărării a declarat că sărbătorirea zilei armatei poloneze de marţi va fi marcată de o paradă care include 200 de unităţi cu echipament militar polonez şi străin, 92 de avioane şi 2.000 de militari.

CNN scrie că parada include cele mai recente tehnologii militare pe care le are Polonia în arsenalul său, inclusiv tancuri M1A1 Abrams produse în SUA, tancuri K2 sud-coreene şi obuziere autopropulsate K9, lansatoare de rachete HIMARS, obuziere autopropulsate Krab, precum şi Patriot,  sistem de rachete sol-aer,  care face parte din sistemul polonez de apărare aeriană „WISŁA”.

Polonia a devenit una dintre principalele puteri militare ale Europei în ultimii ani, după ce a turnat miliarde de euro în echipamente noi, ca urmare a deciziei Rusiei de a anexa peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

Săptămâna trecută, Polonia a anunţat desfăşurarea a 10,000 de militari şi a unor tancuri M1 Abrams la graniţa sa de est, deoarece îngrijorarea creşte cu privire la prezenţa forţelor mercenare ruseşti Wagner în Belarus.

Polonia are graniţe nu doar cu Ucraina şi Belarus, ci şi cu semi-exclava Kaliningrad a Rusiei. Prin organizarea unei parade masive  marţi, Varşovia trimite un mesaj pe care Rusia şi Belarus trebuie să-l înţeleagă, au spus experţii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici