Polonia, gata să ajute din nou Ucraina

Noul guvern al Poloniei analizează modul în care poate produce mai multă muniţie şi echipament militar în timp ce lucrează la un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat miercuri, la Davos, ministrul de Externe de la Varşovia, Radoslaw Sikorski, relatează Reuters.

1143 afișări
Imaginea articolului Polonia, gata să ajute din nou Ucraina

Sursa foto: Facebook

Polonia a fost apropiată Kievului în războiul purtat de Rusia în Ucraina, dar relaţiile au fost afectate de o dispută privind importurile de cereale şi de blocarea unor puncte de trecere a frontierei de către camionagiii polonezi care cereau ca Uniunea Europeană să restabilească un sistem de permise pentru transportatorii ucraineni.

Sikorski şi-a arătat însă intenţia de a restabili legăturile pe baze mai solide prin vizita în Ucraina luna trecută, la scurt timp după numirea sa în noul guvern cu orientare occidentală, guvern care a anunţat un nou pachet de ajutor pentru Kiev.

"Privim cu alţi ochi toate problemele legate de Ucraina", a declarat Sikorski.

Deşi Varşovia a oferit Kievului ajutor militar şi financiar de la invazia Rusiei, guvernul anterior, condus de partidul naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), a declarat anul trecut că efectuează doar livrările de arme convenite anterior către Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici