Polonia în mijlocul unui nou scandal. Amnesty International spune că ţara împinge migranţii înapoi în Belarus: "Este împotriva dreptului european şi internaţional"

  • Polonia a împins peste graniţă un grup de migranţi care traversaseră graniţa din Belarus la finalul lui august.
  • Amnesty International spune că folosind imagini prin satelit din 18 august, a reuşit să detecteze mişcarea acestor migranţi din teritoriul polonez înapoi pe teritoriul bielorus.
1534 afișări
Imaginea articolului Polonia în mijlocul unui nou scandal. Amnesty International spune că ţara împinge migranţii înapoi în Belarus: "Este împotriva dreptului european şi internaţional"

Sursa foto: AP

"Împingerea înapoi a persoanelor care încearcă să solicite azil fără o evaluare individuală a nevoilor lor de protecţie este împotriva dreptului european şi internaţional", a declarat Eve Geddie, directorul europen al Amnesty International.

Polonia şi alte state membre ale Uniunii Europene, Lituania şi Letonia, au raportat creşteri accentuate ale migranţilor din ţări precum Afganistan şi Irak care încearcă să intre în UE din Belarus. Migranţii sunt ajutaţi de regimul de la MIsk pentru a ajunge la graniţa blocului comunitar în cea ce a fost numit de oficialii UE drept o formă de război hibrid concepută pentru a pune presiune asupra UE să ridice sancţiunile impuse Belarusului.

Grupurile pentru drepturile omului criticată guvernul naţionalist din Polonia pentru tratamentele aplicate migranţilor la frontieră şi pentru eşecul de a oferi sprijin medical, precum şi hrană şi adăpost adecvat. Trei migranţi au murit pe partea poloneză a frontierei.

Constatările Amnesty International au fost publicate înaintea unei întâlniri la Varşovia, joi, între comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson şi ministrul polonez de interne, Mariusz Kaminski, în care se va discuta situaţia de la frontiera Poloniei cu Belarusul.

Săptămâna trecută, executivul UE şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia migranţilor blocaţi la frontiera polono-bielorusă şi a cerut Varşoviei să protejeze vieţile umane şi să permită poliţiei comune a blocului comunitar, Frontex, să ofere asistenţă în zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici