Polonia interzice fumatul în locurile publice

Fumatul este interzis în toate locurile publice din Polonia, cu excepţia străzilor, în virtutea unei noi legi restrictive care a intrat în vigoare luni.

67 afișări
Imaginea articolului Polonia interzice fumatul în locurile publice

Polonia interzice fumatul în locurile publice (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Fumatul este total interzis în spitale, centre medicale, instituţii şcolare şi culturale, pe stadioane şi în toate zonele rezervate copiilor, precum şi în transporturile publice, inclusiv în gări şi staţii de autobuz.

În restaurante, baruri, cluburi şi cafenele, precum şi în toate locurile de muncă, fumatul va fi autorizat numai în încăperi special delimitate, închise şi dotate cu un sistem de ventilaţie.

Proprietarii de instituţii care nu vor afişa interdicţia de a fuma riscă o amendă de 2.000 de zloţi (500 de euro).

Fumătorii care vor încălca noua lege vor putea fi amendaţi cu 500 de zloţi (125 de euro).

O proporţie de 34 la sută dintre bărbaţi şi 21 la sută dintre femei fumează în Polonia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici