Polonia îşi închide aproape tot spaţiul aerian

Agenţia poloneză pentru navigaţie aeriană, PATA, a anunţat vineri că a închis o mare parte din spaţiul aerian al ţării începând cu ora locală 08.00 (09.00 ora României), excepţie făcând Cracovia şi Rzeszow (sud), din cauza norului de cenuşă din Islanda.

38 afișări
Imaginea articolului Polonia îşi închide aproape tot spaţiul aerian

Spaţiul aerian din nordul Poloniei, închis din cauza norului de cenuşă provenind din Islanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numai două aeroporturi din sudul Poloniei, Cracovia şi Rzeszow, funcţionează, a declarat purtătorul de cuvânt al PATA, Grzegorz Hlebowicz, citat de agenţia PAP.

"Aceasta înseamnă că avioanele nu pot ateriza, nici decola. Traficul este posibil numai pe aeroportul Cracovia-Balice şi pe cel din Rzeszow", a declarat el.

Sâmbătă şi duminică, peste 70 de delegaţii din lumea întreagă sunt aşteptate în Polonia pentru a participa la funeraliile preşedintelui Lech Kaczynski şi ale soţiei sale Maria, care au murit sâmbătă, alături de alte 94 de persoane, într-un accident aviatic în vestul Rusiei.

Traficul aerian a fost paralizat în mai multe ţări din Europa vineri dimineaţă din cauza cenuşii provenite de la un vulcan în erupţie în Islanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici