Polonia îşi redeschide spaţiul aerian pentru survol

Polonia şi-a redeschis spaţiul aerian pentru survol la ora locală 4.00 (5.00, ora României), a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru navigaţie aeriană (PAZP), Grzegorz Hlebowicz.

11 afișări
Imaginea articolului Polonia îşi redeschide spaţiul aerian pentru survol

Polonia îşi redeschide spaţiul aerian pentru survol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Norul de cenuşă vulcanică îşi reduce altitudinea în timpul deplasării, deci cerul devine curat la altitudini mari. Am decis ca, începând cu ora 4.00 şi până la noi instrucţiuni, să redeschidem spaţiul aerian pentru avioanele care zboară la altitudini mai mari de 6.000 de metri", a spus Hlebowicz.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a părăsit duminică Moscova la bordul unui avion, îndreptându-se către Cracovia, unde urmează să participe la funeraliile preşedintelui polonez Lech Kaczynski. Mai mulţi alţi lideri au anunţat că sunt nevoiţi să renunţe la participarea la ceremonii, din cauza blocării traficului aerian în cea mai mare parte a Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici