Polonia: Patru persoane au murit şi alte 30 au fost rănite în urma deraierii unui tren

Patru persoane au murit şi alte 30 au fost rănite după deraierea unui tren de pasageri în centrul Poloniei au anunţat echipele de salvare.

98 afișări

"Patru persoane au murit", a declarat pentru AFP Justyna Sochacka, purtătoarea de cuvânt a echipelor de salvare, precizând că accidentul a avut loc în jurul orei 14.15 GMT (17.15 ora României), în apropiere de Baby, pe calea ferată dintre Katowice şi Varşovia.

Potrivit poliţiei, cel puţin 30 de persoane au fost rănite.

"Din nefericire, victimele ar putea fi mai numeroase. Am informaţii că oamenii au fost aruncaţi pe geamuri şi se află sub vagonul răsturnat", a declarat pentru televiziunea TVN24 Wlodzimierz Kapiec, de la serviciile de pompieri locale.

Cauzele accidentului rămân necunoscute pentru moment. Şase elicoptere ale serviciilor de intervenţie s-au deplasat la faţa locului, iar răniţii au fost transferaţi la spitalele din regiune.

Aproximativ 280 de persoane se aflau la bordul trenului, potrivit purtătorului de cuvânt al căilor ferate poloneze, Lukasz Kurpiewski pentru televiziunea TVN24.

Potrivit pasagerilor trenului, contactaţi prin telefon de televiziunea poloneză, trenul avea patru vagoane. Primul s-a răsturnat pe o parte, iar alte trei au deraiat.

"Am auzit un zgomot foarte puternic. Primul vagon a fost complet distrus, geamurile s-au spart, iar plafonul este îndoit. Echipele de salvare au ajuns rapid", a declarat Marcin Chlebowski, unul dintre pasagerii trenului, pentru TVN24.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici