Polonia propune interzicerea diamantelor şi a GPL-ului din Rusia

Polonia propune interzicerea diamantelor şi a GPL-ului în noul pachet de sancţiuni care vizează Rusia, potrivit Reuters.

308 afișări
Imaginea articolului Polonia propune interzicerea diamantelor şi a GPL-ului din Rusia

Polonia propune interzicerea diamantelor şi a GPL-ului din Rusia

Polonia a propus luni ca noile sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei să includă interzicerea diamantelor şi a GPL-ului (gaz petrolier lichefiat). Totodată, Polonia a cerut alinierea sancţiunilor împotriva Belarusului cu cele împotriva Rusiei.

Polonezii susţin că importurile de diamante ruseşti au contribuit la bugetul Rusiei cu suma de 4,5 miliarde de dolari în 2021.

UE, care a impus deja 11 pachete de sancţiuni împotriva Rusiei de la invadarea Ucrainei, ar trebui să interzică şi furnizarea de servicii în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor către entităţi din Rusia, inclusiv software pentru calculatoare, servicii de securitate cibernetică şi alte servicii IT.

De asemenea, UE ar trebui să înceteze să mai cumpere gaz petrolier lichefiat rusesc, a susţinut Polonia.

Propunerea poloneză va fi analizată de Comisia Europeană, care va pregăti un document. Pentru a intra în vigoare, acesta trebui să fie aprobat de toţi reprezentanţii guvernelor UE la Bruxelles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici