Polonia se ţine băţoasă pe teme migraţiei: îşi menţine dreptul de veto asupra pactului UE

UE încearcă să construiască un sistem de repartizare a solicitanţilor de azil care ajung în Europa în afara punctelor oficiale de trecere a frontierei.

810 afișări
Imaginea articolului Polonia se ţine băţoasă pe teme migraţiei: îşi menţine dreptul de veto asupra pactului UE

Polonia se ţine băţoasă pe teme migraţiei: îşi menţine dreptul de veto asupra pactului UE

„Voi merge la Consiliul European săptămâna viitoare, unde îmi voi menţine dreptul de veto privind migraţia ilegală. Aceasta este o încercare de a ataca nu numai suveranitatea Poloniei şi a altor state membre, ci şi o încercare de a destabiliza UE într-un mod nedemocratic", a declarat premierul Mateusz Morawiecki, potrivit Reuters.

Partidul polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) participă la alegeri pe 15 octombrie, iar una dintre principalele sale promisiuni de campanie este protejarea Poloniei faţă de migraţia ilegală. Partidul a anunţat un referendum pe tema migraţiei în aceeaşi zi cu scrutinul.

Cel mai înalt oficial al UE în materie de migraţie a declarat că blocul comunitar încearcă să ajungă la un acord asupra modului în care să gestioneze migraţia. Declaraţia a fost făcută joi, la scurt timp, după ce discuţiile miniştrilor din ţările membre nu au dus la realizarea unui acord final.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
polonia,
veto,
migranţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici