Polonia speră că relaţiile cu SUA nu vor fi afectate de proiectul legii privind Holocaustul

Ministerul de Externe al Poloniei a transmis că speră că relaţiile cu SUA vor rămâne neschimbate, după ce Parlamentul de la Varşovia a adoptat un proiect de lege controversat privind Holocaustul, despre care Washingtonul a comentat că ar putea submina "libertatea de exprimare şi discursul academic".

400 afișări
Imaginea articolului Polonia speră că relaţiile cu SUA nu vor fi afectate de proiectul legii privind Holocaustul

Polonia speră că relaţiile cu SUA nu vor fi afectate de proiectul legii privind Holocaustul

"Considerăm că munca legislativă (…) în pofida diferenţelor în evaluarea modificărilor introduse, nu va afecta parteneriatul între Polonia şi Statele Unite", se arată într-un comunicat al MAE de la Varşovia, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Parlamentul polonez a aprobat un proiect de lege pentru incriminarea oricărei persoane care acuză Polonia de complicitate la crimele comise de către nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Proiectul de lege va fi trimis preşedintelui Andrzej Duda pentru promulgare.

Administraţia de la Washington a transmis că Varşovia ar trebui să reconsidere proiectul de lege, adăugând că ar putea submina "libertatea de exprimare şi discursul academic şi ar conduce la o deteriorare a relaţiilor cu Statele Unite şi Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Polonia că încearcă să nege istoria, iar Ministerul israelian de Externe a cerut clarificarea situaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici