Polonia va majora alocaţia lunară pentru copii la 800 de zloţi, aproximativ 870 de lei - liderul partidului de guvernământ

Guvernul polonez va majora de la 500 de zloţi la 800 de zloţi (870 de lei ) pe copil plăţile lunare de alocaţie pentru copii, cu efect de la începutul anului 2024, a declarat duminică liderul partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski.

234 afișări
Imaginea articolului Polonia va majora alocaţia lunară pentru copii la 800 de zloţi, aproximativ 870 de lei - liderul partidului de guvernământ

Polonia va majora alocaţia lunară pentru copii la 800 de zloţi, aproximativ 870 de lei - liderul partidului de guvernământ

Programul de sprijin pentru familii numit „Familia 500 plus” este un proiect emblematic al partidului de guvernământ Lege şi Justiţie, care a fost introdus în 2016.

„... de la anul, 500 plus va fi 800 plus”, a declarat Kaczynski în timpul unei convenţii electorale înaintea alegerilor parlamentare, care vor avea loc în toamnă.

Plăţile pentru alocaţiile pentru copii costă în prezent bugetul de stat peste 40 de miliarde de zloţi pe an şi, potrivit datelor ministerelor pentru familie, sunt distribuite la aproximativ 7 milioane de copii.

Kaczynski a anunţat că medicamentele gratuite vor fi disponibile pentru persoanele de peste 65 de ani şi pentru cele sub 18 ani.

El a adăugat că guvernul intenţionează, de asemenea, să elimine taxele de drum pe autostrăzile naţionale deţinute de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici