Polonia vrea să trimită 1.000 de militari suplimentari în Afganistan

Polonia intenţionează să îşi suplimenteze cu 1.000 de militari efectivele din Afganistan, deşi planurile anterioare menţionau trimiterea a 600 de militari, relatează Radio Polonia.

25 afișări
Imaginea articolului Polonia vrea să trimită 1.000 de militari suplimentari în Afganistan

Polonia vrea să trimită 1.000 de militari suplimentari în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Piotr Paszkowski, a dat asigurări că efectivele vor fi suplimentate în continuare. "Nu vom trimite mai mult de 1.000 de militari în Afganistan", a precizat, însă, Paszkowski.

Efectivele vor staţiona în Afganistan cinci ani, în cazul în care forţele aliate nu reuşesc să pregătească militarii şi poliţiştii afgani, care să preia controlul mai devreme.

Până în prezent, doar Marea Britanie a dat un răspuns clar solicitării generalului american Stanley McCrystal, comandantul forţelor internaţionale din Afganistan, care cere suplimentarea trupelor cu 40.000 de militari. Britanicii au anunţat că vor trimite în Afganistan 500 de militari suplimentari, un număr mai mic decât cel aşteptat de Statele Unite.

Proiectul Ministerului Apărării privind suplimentarea trupelor poloneze în Afganistan a fost înaintat Ministerului Afacerilor Externe. Acesta îl va trimite, ulterior, preşedintelui Lech Kaczynski, care cel mai probabil îl va aproba.

"Forţele armate sunt cele care au nevoie să decidă cât de puternică trebuie să fie această susţinere", a declarat Aleksander Szczyglo, comandantul Biroului Naţional de Securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici