Poluare într-o zonă maritimă protejată din nordul Ţării Galilor, în urma naufragiului unui cargou

O zonă maritimă protejată din nordul Ţării Galilor este poluată cu carburant ce se scurge de la bordul cargoului MV Carrier, eşuat în zonă marţi seara, transferarea carburantului de la bord fiind amânată din cauza unor condiţii meteorologice dure

63 afișări
Imaginea articolului Poluare într-o zonă maritimă protejată din nordul Ţării Galilor, în urma naufragiului unui cargou

Poluare într-o zonă maritimă protejată din nordul Ţării Galilor, în urma naufragiului unui cargou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rafale de vânt cu intensitatea de peste 110 kilometri pe oră au împiedicat echipele să intervină în vederea transferării celor 40.000 de litri de carburant de la bordul navei, care au început să se scurgă în mare începând de marţi seara, după ce cargoul s-a lovit de stânci la Llanddulas, lângă Golful Colwyn, relatează The Independent în ediţia electronică de joi.

Deşi nava a eşuat foarte aproape de ţărm, pentru evacuarea celor şapte membri polonezi ai echipajului s-a intervenit cu două elicoptere de salvare.

Agenţia Maritimă şi pentru Pază de Coastă a subliniat că transferul carburantului poată să înceapă abia după ce nava va rămâne imobilă. Potrivit Countryside Council for Wales, în zona în care a avut loc naufragiul trăiesc aproximativ 10.000 de raţe.

Însă un purtător de cuvânt al Agenţiei de Mediu s-a declarat încrezător în faptul că scurgverea va fi oprită.

"În cazul în care combustibilul va continua să se scurgă din navă, conform previziunilor curente (poluarea) se va limita la o zonă mică, între Golful Colwyn şi Rhyl. În măsura în care carburantul pare să se evapore şi să fie dispersat de mare, ne aşteptăm ca impactul asupra mediului să fie minim", a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit cotidianului britanic, aproximativ 90.000 de proprietăţi din nordul Angliei au rămas fără electricitate în noaptea de marţi spre miercuri, după ce linii ale reţelei de alimentare cu electricitate au fost doborâte de ninsori, care intervin în urma unui val de căldură înregistrat în urmă cu o săptămână.

În noaptea de miercuri spre joi, aproximativ 25.000 de case erau în continuare deconectate de la electricitate, precizează The Independent.

În unele locuri, zăpada a atins până la şapte metri înălţime.

În ţinutul Durham, şoferii unui număr de aproximativ 40 de maşini blocate pe drumul A68 au fost nevoiţi să petreacă noaptea în vehicule. Potrivit previziunilor meteorologice, vremea urmează să se amelioreze la sfârşitul săptămânii, de Paşte, mai scrie cotidianul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici