Poluarea din China se vede din spaţiu. Măsurile luate de autorităţile de la Beijing - FOTO

Mai multe zone din China se confruntă cu problema poluării masive a aerului. Concentraţia de particule fine (PM) a atins 602,5 micrograme pe metru cub, în condiţiile în care nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru ca aerul să nu afecteze populaţia este de 25 micrograme pe metru cub.

2059 afișări
Imaginea articolului Poluarea din China se vede din spaţiu. Măsurile luate de autorităţile de la Beijing - FOTO

Nivelul de poluare a atins cote alarmante în China. Măsurile luate de autorităţile de la Beijing (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile de la Beijing au închis şcolile şi au întrerupt construcţiile din pricina poluării masive a aerului, informează Huffington Post.

De la 1 ianuarie, piloţii chinezi vor fi nevoiţi să înveţe să utilizeze tehnologia aterizării automate pentru ca avioanele să nu fie redirecţionate către alte aeroporturi. În prezent, numai la 18% din cursele aeriene din Beijing este respectată ora de plecare de pe aeroport.

O imagine obţinută cu ajutorul unui satelit arată cum afectează poluarea China, pe o distanţă de 750 de mile, de la Beijing la Shanghai. Norii, la fel ca ceaţa, sunt reprezentaţi cu alb în imagine, în timp ce poluarea este reprezentată cu gri, a explicat NASA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici