Pompier în vârstă de 19 ani, acuzat că a provocat intenţionat şapte incendii de vegetaţie în sud-estul Australiei

Un pompier voluntar, în vârstă de 19 ani, ar fi provocat în mod intenţionat şapte incendii de vegetaţie în sud-estul Australiei, în condiţiile în care zona se confruntă cu sute de incendii, informează autorităţile, citate de publicaţia The Guardian.

561 afișări
Imaginea articolului Pompier în vârstă de 19 ani, acuzat că a provocat intenţionat şapte incendii de vegetaţie în sud-estul Australiei

Un pompier voluntar este acuzat că a provocat intenţionat şapte incendii de vegetaţie în sud-estul Australiei

Individul, care este acuzat de incendiere premeditată, a fost arestat marţi, la scurt timp după ce a provocat un incendiu în apropierea râului Bega din provincia New South Wales, pe care apoi s-a întors să-l stingă.

Tânărul a fost ulterior eliberat pe cauţiune.

Serviciul rural de pompieri din New South Wales a transmis că instituţia are "toleranţă zero" faţă de persoanele care se fac vinovate de incendieri premeditate.

"Membrii noştri sunt pe bună dreptate supăraţi că presupusele acţiuni ale unei persoane pot distruge reputaţia şi munca asiduă a multora", a declarat Shane Fitzsimmons, un oficial din cadrul serviciului rural de pompieri.

"Faptele de incendiere premeditată sunt extrem de periculoase în orice moment al anului, cu atât mai mult în condiţiile temperaturilor ridicate pe care le-am experimentat recent", a declarat un alt oficial australian.

Temperaturile ridicate au declanşat incendii de vegetaţie în mai multe regiuni ale Australiei, meteorologii prognozând o vară cu incendii devastatoare. Sud-estul Australiei se confruntă în acest moment cu aproape 130 de incendii de vegetaţie.

Incendiile au pus în pericol viaţa a mii de oameni, cel puţin patru persoane au decedat, aproximativ 1 milion de hectare de teren agricol şi pădure au ars, iar sute de locuinţe au fost distruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici