Populaţia Uniunii Europene, aproape de 500 de milioane de locuitori

Populaţia Uniunii Europene a ajuns, la 1 ianuarie 2009, la 499,8 milioane de locuitori, înregistrând o creştere de 0,4 la sută pe an, în pofida unei diminuări a numărului de locuitori în Germania, potrivit datelor publicate luni de Oficiul european de statistică Eurostat.

74 afișări
Imaginea articolului Populaţia Uniunii Europene, aproape de 500 de milioane de locuitori

Populaţia UE, aproape de 500 de milioane de locuitori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La începutul anului trecut, statele Uniunii Europene aveau o populaţie totală de 497,7 milioane de locuitori.

Creşterea de 2,1 milioane de persoane din acest an rezultă din creşterea naturală - cu 0,6 milioane de persoane - şi din cea produsă de imigranţi, cu 1,5 milioane de persoane, a precizat Eurostat.

Accentuarea creşterii naturale, un proces care a început în 2004, a continuat şi în 2008. Aceasta poate fi explicată printr-o creşetere moderată a ratei natalităţii şi o rată a mortalităţii rămasă relativ constantă.

În 2008, în Uniunea Europeană s-au născut în total 5,4 milioane de copii, reprezentând o rată a natalităţii brute de 10,9 naşteri la o mie de locuitori (în creştere în comparaţie cu rata din 2007, de 10,6).

Între 2007 şi 2008, rata natalităţii brute a crescut în toate ţările din Uniunea Europeană, dar nu şi în Germania, unde a înregistrat o diminuare de la 8,3 la 8,2, conform Eurostat. Aceasta a cunoscut cea mai mare creştere în Lituania.

Anul trecut însă, rata mortalităţii a rămas stabilă la nivelul Uniunii Europene, fiind de 9,7 decese la o mie de locuitori.

Cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Germania, în Malta şi în Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici