„Porci risipitori”! Au cumpărat tone de mâncare, iar acum aruncă produse sigilate la gunoi

Mulţi oameni de pe reţelele de socializare dau de pământ cu cei care încă aruncă alimente în stare perfectă după ce au cumpărat mult mai mult decât puteau consuma. Pâine sigilată, banane nedesfăcute, pui congelaţi, conserve şi pachete de paste au umplut pubelele şi coşurile de gunoi din Marea Britanie.

162378 afișări
Imaginea articolului „Porci risipitori”! Au cumpărat tone de mâncare, iar acum aruncă produse sigilate la gunoi

“Porci risipitori”! Au cumpărat tone de mâncare, iar acum aruncă produse sigilate la gunoi

Mulţi oameni de pe reţelele de socializare dau de pământ cu cei care încă aruncă alimente în stare perfectă după ce au cumpărat mult mai mult decât puteau consuma. Pâine sigilată, banane nedesfăcute, pui congelaţi, conserve şi pachete de paste au umplut pubelele şi coşurile de gunoi din Marea Britanie.
 
O poză cu un coş de gunoi a fost publicată pe Twitter, determinând oamenii de pe social media să îi numească “neruşinaţi” şi “risipitori” pe cei care au umplut recipientul cu produse care nu aveau ce căuta acolo. Un utilizator care a postat imagini asemănătoare a scris: „Absolut dezgustător! Porci risipitori! Tot ce este în aceste pubele i-ar fi ajutat enorm pe cei nevoiaşi”.
 
Ca şi în România, panica legată de coronavirus i-a determinat pe unii să dea năvală în supermarket-uri şi să se aprovizioneze cu alimente ca pentru sfârşitul lumii, deşi, peste tot în lume, marile magazine alimentare au rămas deschise, unele chiar şi noaptea. Singurele schimbări vizibile au fost că hipermarket-urile le-au oferit vârstnicilor sloturi prioritare pentru livrări la domiciliu şi au redus numărul de cumpărători care au voie în magazin în acelaşi timp.
 
Donna Ball, directorul executiv al unui celebru lanţ de supermarket-uri din Marea Britanie, a scris: „Nebunia continuă! Epuizăm stocurile zilnic. Dar oamenii nu au ce face cu atâtea provizii. Nu te poţi numi om dacă arunci la gunoi mâncare nealterată, care ar putea sprijini băncile de alimente".
 
Focarul de coronavirus din Marea Britanie începe, în sfârşit, să se calmeze după ce numărul zilnic al deceselor a scăzut pentru a doua zi la rând.
 
Autor: Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici