Poroşenko salută decizia lui Putin privind anularea autorizării unei intervenţii în Ucraina

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a salutat anunţul omologului său rus Vladimir Putin privind anularea autorizării unei intervenţii militare în Ucraina, subliniind că este vorba despre "un prim pas concret" în vederea soluţionării situaţiei din estul ţării.

168 afișări
Imaginea articolului Poroşenko salută decizia lui Putin privind anularea autorizării unei intervenţii în Ucraina

Poroşenko salută decizia lui Putin privind anularea autorizării unei intervenţii în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Petro Poroşenko consideră că cererea lui Vladimir Putin privind anularea deciziei de a autoriza intervenţia trupelor ruse în Ucraina este primul pas concret după susţinerea oficială de către preşedintele rus a planului de pace ucrainean" în vederea încheierii insurecţiei separatiste, afirmă un comunicat al Preşedinţiei de la Kiev.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut marţi Consiliului Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului federal) să revoce autorizaţia cu privire la utilizarea forţelor armatei ruse pe teritoriul Ucrainei în vederea reglementării situaţiei în regiunile din estul Ucrainei.

Consiliul Federaţiei va examina miercuri solicitarea preşedintelui rus.

Preşedintele Vladimir Putin a solicitat la 1 martie Consiliului Federaţiei să autorizeze intervenţia trupelor ruse pe teritoriul Ucrainei, în contextul tensiunilor apărute în peninsula Crimeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici