Poroşenko şi Tusk au discutat despre situaţia din estul Ucrainei

Şeful statului ucrainean Petro Poroşenko şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk au vorbit la telefon despre situaţia din Donbas şi implementarea Acordului de la Minsk, a anunţat joi biroul de presă al Preşedinţiei Ucrainei, relatează Ukrinform.

315 afișări
Imaginea articolului Poroşenko şi Tusk au discutat despre situaţia din estul Ucrainei

Poroşenko şi Tusk au discutat despre situaţia din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Ucrainei a subliniat că distrugerea oraşului Debalţeve de către rebelii (proruşi) şi continuarea tirurilor de artilerie, îndeosebi în zona aeroportului din Doneţk, la Pervomaisk, Mariupol şi Horlivka, nu indică o încetare a focului şi, prin urmare, disponibilitatea punerii în aplicare (de către separatişti) a Acordului de la Minsk", se arată într-un comunicat.

Poroşenko a precizat că, pentru implementarea Acordului de la Minsk, Statul Major ucrainean a luat decizia de a se adresa Consiliului de Securitate al ONU şi Consiliului UE în vederea trimiterii unui contingent internaţional de menţinere a păcii în estul Ucrainei.

"De asemenea, Poroşenko a propus Uniunii Europene să trimită o misiune de experţi pentru a participa la Centrul comun de control şi coordonare", se mai arată în comunicat.

La rândul său, Donald Tusk a confirmat faptul că a acceptat invitaţia lui Petro Poroşenko de a veni la Kiev duminică, 22 februarie, pentru a participa la Marşul Demnităţii, în cadrul căruia statele implicate în reglementarea conflictului ucrainean vor continua dialogul asupra paşilor următori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici