Poroşenko: Ucraina are nevoie de un sistem de securitate eficient la frontiera cu Transnistria

Ucraina trebuie să implementeze un sistem de securitate eficient la frontierele cu Rusia şi cu regiunea separatistă moldoveană Transnistria, afirmă preşedintele Petro Poroşenko, citat de RIA Novosti.

652 afișări
Imaginea articolului Poroşenko: Ucraina are nevoie de un sistem de securitate eficient la frontiera cu Transnistria

Petro Poroşenko: Ucraina are nevoie de un sistem de securitate eficient la frontiera cu Transnistria

"Situaţia din estul Ucrainei, ameninţările şi riscurile provenind din Crimeea şi din Transnistria necesită un sistem de securitate a frontierelor fiabil şi foarte puternic", a declarat Poroşenko.

"Frontiera Ucrainei cu Rusia trebuie să devină o frontieră a păcii, dar lipsa de vulnerabilităţi a frontierei va fi garanţia că aceasta nu va fi încălcată", a adăugat liderul ucrainean.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a lansat, în aprilie, o vastă operaţiune "antiteroristă" împotriva grupurilor insurgente separatiste din regiunile Lugansk şi Doneţk. Potrivit estimărilor ONU, conflictul militar din estul Ucrainei s-a soldat cu 3.600 de morţi şi 8.500 de răniţi. Insurgenţii separatişti şi Kievul au semnat pe 5 septembrie un armistiţiu, urmat de un memorandum oficializat pe 19 septembrie.

Administraţia de la Kiev a acuzat de mai multe ori Rusia că a trimis trupe în estul Ucrainei, precizând că mercenari au pătruns şi pe la frontiera cu regiunea separatistă moldoveană Transnistria.

Moscova a dat asigurări că nu a trimis trupe sau armament în estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici