Portavioanele Ford şi Eisenhower sunt mobilizate în Mediterană. Avioanele A-10 au decolat spre Israel

Statele Unite au făcut recent mişcări militare semnificative ca răspuns la conflictul în creştere dintre Israel şi Hamas.

1923 afișări
Imaginea articolului Portavioanele Ford şi Eisenhower sunt mobilizate în Mediterană. Avioanele A-10 au decolat spre Israel

US Air Force/US Navy

SUA a trimis două dintre portavioanele sale nucleare, USS Gerald R Ford şi USS Eisenhower, pentru a fi ancolate în apropiere de Israel. Aceste portavioane sunt însoţite de mai multe alte nave de război echipate cu rachete de croazieră Tomahwk, precum şi şapte distrugătoare, patru fregate, un crucişător, nave de sprijin şi un număr necunoscut de submarine, scrie Monitorul Apărării

Pe lângă desfăşurarea navală, SUA a trimis şi avioane A-10 Thunderbolt II în Orientul Mijlociu. Această desfăşurare este văzută ca o demonstraţie a puterii militare a SUA şi a sprijinului pentru Israel, potrivit The Times of Israel.   

Aceste acţiuni sunt văzute în mare parte ca o încercare de descurajare împotriva agresiunii potenţiale din partea Hezbollah sprijinit de Iran, Siria şi Liban. SUA este îngrijorată în special de Hezbollah, un grup militant puternic sprijinit de Iran, care se alătură conflictului.

Între timp, se raportează că navele navale britanice sunt, de asemenea, pe drum spre regiune. Rolul lor se crede că este dublu: asistarea la evacuarea civililor din Gaza şi servirea ca un descurajant împotriva adversarilor Israelului, potrivit BBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici