Portretul lui Klimt "Doamnă cu evantai" va fi scos la licitaţie cu un preţ de 80 de milioane de dolari

Ultimul portret pe care artistul austriac Gustav Klimt l-a pictat înainte de a muri va fi scos la licitaţie săptămâna viitoare, cu un preţ estimat de 80 de milioane de dolari.

1163 afișări
Imaginea articolului Portretul lui Klimt "Doamnă cu evantai" va fi scos la licitaţie cu un preţ de 80 de milioane de dolari

Sursa foto: Twitter

"Dame mit Fächer" ("Doamnă cu evantai"), portretul unei femei fără nume, se afla încă pe un şevalet în atelierul lui Klimt atunci când pictorul a murit în februarie 1918.
 
Acesta conduce licitaţia de seară modernă şi contemporană a casei Sotheby's din 27 iunie de la Londra, cu o estimare de preţ de aproximativ 65 de milioane de lire sterline (80 de milioane de dolari). Acest preţ o face "cea mai valoroasă pictură care a fost oferită vreodată la o licitaţie în Europa", potrivit Sotheby's.
 
"Îl arată pe Klimt la apogeul măreţiei sale creative, bazându-se pe imagini din Asia de care era obsedat", a declarat pentru Reuters Helena Newman, preşedinte al Sotheby's Europe şi şef mondial al departamentului de artă impresionistă şi modernă, referindu-se la reprezentările unui phoenix, a unei flori de lotus şi a altor elemente din tablou.
 
"Este foarte rar ca un tablou de Klimt de această calitate şi calibru al unui portret de femeie să ajungă la licitaţie".
 
Ultima dată scos la vânzare în 1994, tabloul este unul dintre puţinele portrete ale lui Klimt aflate în colecţii private, potrivit casei de licitaţii.
 
Alte opere de artă oferite în cadrul vânzării includ, printre altele, tabloul lui Lucian Freud "Night Interior" (8 milioane-12 milioane de lire sterline), un portret al prietenei sale Penelope Cuthbertson, un autoportret rar al lui Leonor Fini (400.000-600.000 de lire sterline) şi un bust din bronz pictat de Alberto Giacometti, "Buste de Diego au col roulé" (4 milioane-6 milioane de lire sterline).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici