Portul Jebel Ali, cel mai important din Dubai, a fost cuprins de flăcări. Explozia s-a auzit în tot oraşul UPDATE: Incendiul a fost stins

  • Explozia s-a auzit în tot oraşul, povestesc martori oculari.
  • Incendiul a izbucnit într-un container aflat pe o navă ancorată în portul Jebel Ali.
  • Portul Jebel Ali este cel mai mare port de marfă din Orientul Mijlociu.
1250 afișări
Imaginea articolului Portul Jebel Ali, cel mai important din Dubai, a fost cuprins de flăcări. Explozia s-a auzit în tot oraşul UPDATE: Incendiul a fost stins

Portul Jebel Ali, cel mai important din Dubai, a fost cuprins de flăcări. Incendiul a izbucnit miercuri seara

UPDATE 10:20 Incendiul a fost stins, anunţă autorităţile locale, conform Reuters. Nu sunt victime. Deplasarea navelor se desfăşoară în condiţii normale.

Un incendiu a izbucnit miercuri seara în principalul port din Dubai, a anunţat pe Twitter direcţia de comunicare a emiratului, după o explozie violentă care s-a auzit în tot oraşul, informează AFP.

„S-a raportat un incendiu care a izbucnit într-un container aflat pe o navă ancorată în portul Jebel Ali. O echipă a apărării civile din Dubai (o brigadă de pompieri) acţionează pentru stingerea incendiului", conform sursei citate.

Oficialii din Dubai au declarat că incendiul este sub control, iar autorităţile portuare vor „lua toate măsurile necesare pentru a asigura deplasarea normală a navelor în port”.

Pe Twitter au fost postate videoclipuri cu pompierii care lucrau pentru stingerea flăcărilor, dar nu au fost comunicate informaţii cu privire la motivele exploziei.

Autorităţile au raportat că nu au existat răni sau victime şi au spus că intervenţia a controlat ”ultima etapă a unui incendiu izbucnit într-un container de pe o navă care se pregătea să acosteze”.

Martorii au declarat pentru Reuters că au auzit explozia miercuri seară şi apoi au văzut vehicule de urgenţă şi camioane de pompieri care se grăbeau să ajungă la faţa locului.

Nu este clar în ce măsură alte containere de marfă au fost afectate sau distruse în explozie şi incendiu.

Portul Jebel Ali este cel mai mare port de marfă din Orientul Mijlociu şi este situat într-unul dintre oraşele de top pentru turism, afaceri şi comerţ din lume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici