Poseidon, gata de lansare: Rusia va finaliza infrastructura în 2024

Rusia intenţionează să finalizeze până la începutul anului 2024 construcţia infrastructurii de coastă în Oceanul Pacific pentru andocarea submarinelor nucleare care vor transporta super-torpilele Poseidon, a informat luni agenţia de presă TASS.

695 afișări
Imaginea articolului Poseidon, gata de lansare: Rusia va finaliza infrastructura în 2024

Poseidon, gata de lansare: Rusia va finaliza infrastructura în 2024

Rusia a declarat în ianuarie că a produs prima serie de torpile Poseidon, la patru ani după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat acest tip fundamental nou de armă nucleară strategică, confirmând că va avea propria sa sursă de energie nucleară.

Detaliile confirmate despre Poseidon sunt puţine, dar este în esenţă o încrucişare între o torpilă şi o dronă care poate fi lansată dintr-un submarin nuclear. Torpilele sunt dezvoltate pentru a fi utilizate pe submarinele nucleare Belgorod şi Khabarovsk, scrie TASS.

„Lucrările la construcţia infrastructurii de coastă pentru baza a două submarine cu destinaţie specială din Kamchatka sunt de aşteptat să fie finalizate la începutul anului viitor”, susţine TASS, citând o sursă de apărare neidentificată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici