Posibilă intensificare a relaţiilor militare dintre Rusia şi Irak, în contextul tensiunilor cu SUA

Administraţia din Irak analizează posibilitatea aprofundării relaţiilor militare cu Rusia, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Bagdad, în contextul relaţiilor tensionate cu Statele Unite ale Americii.

2049 afișări
Imaginea articolului Posibilă intensificare a relaţiilor militare dintre Rusia şi Irak, în contextul tensiunilor cu SUA

Sursa: Profimedia Images

Irakul şi Rusia au discutat despre perspectivele aprofundării cooperării militare cu Rusia, a comunicat Ministerul irakian al Apărării după o întrevedere a generalului Othman Al-Ghanimi, şeful Statului Major al armatei irakiene, cu Maksim Maksimov, ambasadorul Rusiei la Bagdad, informează agenţia Associated Press.

Generalul Othman Al-Ghanimi a lăudat rolul Moscovei în combaterea reţelei teroriste Stat Islamic. Rusia "a oferit forţelor noastre armate echipamente avansate şi eficiente care au avut un rol major în rezolvarea multor lupte", a precizat oficialul militar irakian.

Întrevederea intervine într-un moment incert privind viitoarele relaţii dintre Irak şi Statele Unite, după ce armata americană i-a asasinat la Bagdad pe generalul iranian Qassem Soleimani şi pe Abu Mahdi al-Muhandis, liderul unui grup militar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici