Potrivit unui grup de monitorizare a internetului, Turcia a blocat accesul la Twitter şi Whatsapp

Autorităţile turce au blocat accesul la platformele online Twitter şi Whatsapp, după arestarea preventivă a 11 legislatori pro-kurzi în sud-estul Turciei, potrivit unui grup de monitorizare a internetului, citat de site-ul agenţiei Reuters.

2029 afișări
Imaginea articolului Potrivit unui grup de monitorizare a internetului, Turcia a blocat accesul la Twitter şi Whatsapp

Potrivit unui grup de monitorizare a internetului, Turcia a blocat accesul la Twitter şi Whatsapp

Potrivit grupului de monitorizare a internetului Turkey Block, accesul la aceste platforme online a fost blocat prin metoda cunoscută sub numele de ”throttling” care implică reducerea frecvenţei procesorului în anumite condiţii, de obicei în idle sau în standby, dar şi din considerente de protecţie.

Alături de cei 11 legislatori pro-kurzi, au fost reţinuţi doi lideri ai Partidului democratic al poporului, pro-kurd, din cauza reticenţei lor de a depune mărturie pentru infracţiuni legate de "propagandă teroristă".

Cei 11 legislatori pro-kurzi au fost reţinuţi într-o escaladare majoră a represiunii guvernului asupra oponenţilor săi, în urma tentativei de lovitură de stat din luna iulie. Raidurile au avut loc în oraşele sud-estice Van şi Bingol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici