Prefectul Poliţiei din Paris îi vizează pe români într-un raport

Numărul românilor arestaţi în 2011 a crescut cu 78%, reprezentând o medie de 23 de persoane pe zi, adesea aceleaşi, de cele mai multe ori minori, a anunţat luni Michel Gaudin, prefectul Poliţiei din Paris, prezentând raportul pe anul trecut.

414 afișări
Imaginea articolului Prefectul Poliţiei din Paris îi vizează pe români într-un raport

Prefectul Poliţiei din Paris îi vizează pe români într-un raport (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Prezentând datele, prefectul a insistat asupra românilor, relatează postul Europe1 în pagina electronică. Dar pentru a nu fi calificat drept "xenofob", Gaudin şi-a luat "toate măsurile de precauţie", subliniind că se bazează pe date prezentate ca "obiective şi incontestabile" înainte de a insista asupra acţiunilor unei anumite populaţii, şi anume cea română.

Conform datelor prezentate, în pofida unei scăderi a nivelului infracţionalităţii din Paris, la nivelul întregului an, cu 1,52 la sută, numărul arestărilor românilor a "explodat" cu 78%, potrivit postului.

În opinia prefectului poliţiei din capitala franceză este necesar ca acest fenomen să nu mai fie ignorat. "De ce să-l negăm? Aceste persoane se livrează unor activităţi care constau în furturi din DAB-uri (distribuitoare automate de bancnote), furturi de telefoane mobile, cerşit bazat pe sisteme de reţele de exploatare, un termen insuficient de dur, a minorilor", a precizat Gaudin.

"Cred că ar fi complet imoral să nu ne ocupăm de aceşti copii, care sunt (trataţi ca) adevăraţi sclavi", a continuat oficialul. "Nu este vorba despre nicio stigmatizare, ci despre a constata şi a acţiona astfel încât să putem anihila aceste reţele, deosebit de prezente în regiunea pariziană", a subliniat el.

De mai multe luni, cu ajutorul a aproximativ zece poliţişti veniţi de la Bucureşti, poliţiştii parizieni au procedat la realizarea unei "hărţi" detaliate a reţelelor româneşti implantate în capitala Franţei. Până în prezent, anchetatorii au identificat 1.300 de persoane, potrivit Europe1.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici