Premieră mondială: Malawi a lansat un vaccin împotriva malariei

Malawi a lansat primul vaccin împotriva malariei din lume. În urmă cu doi ani, ţara africană a raportat 2.500 de copii morţi din cauza acestei boli.

224 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială: Malawi a lansat un vaccin împotriva malariei

Premieră mondială: Malawi a lansat un vaccin împotriva malariei

Malawi a început să vaccineze copiii în cadrul unei campanii de amploare împotriva malariei, în premieră mondială. Vaccinul RTS,S, la care s-a lucrat mai bine de trei decenii. a fost dezvoltat de compania farmaceutică GSK.

Cu toate acestea, primele teste arată că doar puţin peste 30% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 17 luni au fost protejaţi. Totuşi, autorităţile din Malawi cred că vaccinul va juca un rol-cheie în lupta împotriva bolii, care a ucis aproximativ 2.500 de sugari în ţară în urmă cu doi ani.

„Suntem destul de conştienţi de eficacitatea sa scăzută... [dar] în controlul malariei nu există o singură intervenţie care să facă totul. Nu spunem că vaccinul a ajuns să elimine malaria, dar este un instrument pentru eliminarea malariei", a declarat Michael Kayange, managerul programului naţional de control al malariei din Malawi, pentru emisiunea Focus on Africa de la BBC.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, copiii sub cinci ani au reprezentat aproximativ 80% din totalul deceselor cauzate de malarie în Africa.

Kayange a declarat că noua campanie de imunizare va asigura acoperirea tuturor copiilor sub cinci ani, chiar şi în cele mai îndepărtate părţi ale ţării. În prima parte vor fi acoperite 11 din cele 28 de districte ale ţării, fiind de aşteptat ca 330.000 de copii să fie vaccinaţi numai în această fază.

Vaccinul, care a trecut prin runde de testare în Malawi, Ghana şi Kenya în ultimii ani, trebuie administrat de patru ori, o dată pe lună timp de trei luni şi apoi o a patra doză 18 luni mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
malawi,
vaccin,
malarie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici