Premieră. Preţul petrolului a scăzut sub zero dolari pe baril în SUA

Preţul petrolui s-a prăbuşit luni atingând un nou record negativ din cauza cererii tot mai mici pe fondul pandemiei de coronavirus, relatează CNN.

11440 afișări
Imaginea articolului Premieră. Preţul petrolului a scăzut sub zero dolari pe baril în SUA

Sursă foto: Profimedia

Înţelegerile cu executarea contractului la o dată viitoare cunoscute sub denumirea de futures contracts au ajuns luni în SUA la sub zero dolari pe baril înregistrând astfel cel mai mic nivel de la deschiderea acestor tipuri de tranzacţii în 1983.  
 
Minimul s-a atins cu 20 minute înainte de închiderea tranzacţionărilor când preţul futures contracts a scăzut la minus 8 dolari.
 
Anunţul vine după ce săptămâna trecută preţul barilului de petrol a atins cel mai mic nivel din ultimi 18 ani. Răspunsul negativ pe care preţul petrolului îl înregistrează vine la scurt timp după ce OPEC, Rusia şi celălate mari ţări producătoare de petrol s-au înţeles să taie producţia, însă piaţa nu a considerat măsurile suficiente.
 
"Nu a durat mult ca piaţa să recunoscă faptul că înţelegerea OPEC+ nu va fi suficientă, în forma actuală, să balanseze industria petrolului", a spus Stephen Innes director global pe marketing la AxiCorp.
 
Măsurile luate de OPEC+ au redus producţia cu 10% în timp ce cererea s-a redus cu 30% la nivel global, potrivit unuie analize realizate de Reuters. Marii jucători din industrie se tem că vor rămâne fără spaţiu de depozitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici