Premierul B. Netanyahu, prima persoană din Israel care primeşte a doua doză de vaccin, rapelul de la Pfizer

Premierul Benjamin Netanyahu a primit, sâmbătă seară, a doua doză de vaccin de la Pfizer, într-un eveniment la Centrul Medical Sheba din Ramat Gan.

2552 afișări
Imaginea articolului Premierul B. Netanyahu, prima persoană din Israel care primeşte a doua doză de vaccin, rapelul de la Pfizer

Premierul Israelului B. Netanyahu, prima persoană care primeşte a doua doză de vaccin, rapelul de la Pfizer

Prim ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul sănătăţii Yuli Edelstein au primit rapelul împotriva coronavirusului, devenind primii doi israelieni care primesc cea de-a doua doză de vaccin, după ce au fost primii care au fost vaccinaţi în urmă cu trei săptămâni, pe 19 decembrie.
 
„Deşi am experienţă, sunt încântat”, a spus prim-ministrul, după ce a fost vaccinat, menţionând că Israelul este pe primul loc în lume în ceea ce priveşte rata vaccinărilor. El a dat asigurări că economia şi viaţa de zi cu zi vor reveni la normal la scurt timp după ce vor fi vaccinaţi suficienţi israelieni, potrivit The Jerusalem Post
 
„Pentru ca acest lucru să se întâmple, am nevoie de două lucruri de la voi, cetăţeni ai Israelului: cu un umăr să participaţi la vaccinare şi cu celălalt să blocăm răspândirea mutaţiilor. O vom face împreună. Am intrat împreună în epidemia de coronavirus şi vom fi primii din lume care vom ieşi din ea, mai puternici ca niciodată. ”, a spus Netanyahu, care speră ca până în martie să vaccineze toată populaţia Israelului.  

În primele trei săptămâni ale campaniei de vaccinare în Israel, 1,8 milioane de persoane au primit prima doză, a declarat Edelstein sâmbătă seară, 20% din populaţie şi 70% dintre persoanele cu cel mai mare risc. Edelstein a spus că majoritatea personalului medical şi multe dintre forţele de securitate sunt vaccinate.

În Europa se discută ca a doua doză de vaccin să fie amânată, mai multe zile, pentru ca de vaccin să beneficieze cât mai multe persoane, iar OMS a transmis opinia sa cu privire la administrarea rapelului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici