Premierul britanic, în dificultate în urma demisiei directorului Scotland Yard

Demisia, duminică, a şefului Scotland Yard, Sir Paul Stephenson, acuzat în cazul scandalului privind interceptările efectuate în cadrul grupului Murdoch, riscă să-l pună în dificultate pe premierul britanic David Cameron, aprecia luni presa britanică.

224 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic, în dificultate în urma demisiei directorului Scotland Yard

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta din urmă este acuzat că a angajat un fost redactor-şef adjunct al News of the World, Andy Coulson, suspectat în prezent că a "conspirat pentru interceptarea comunicaţiilor".

Coulson a demisionat în 2007 de la tabloid şi a devenit ulterior directorul de comunicare al lui David Cameron, post pe care l-a abandonat în ianuarie din cauza acestui scandal.

Demisia directorului Scotland Yard Paul Stephenson "arată că criza se propagă acum în presă, politică şi poliţie", apreciază The Guardian (stânga) în editorialul său, adăugând că "acum, premierul se află într-adevăr în dificultate".

Daily Telegraph (centru dreapta) anticipează vremuri grele pentru Cameron. "Departe de a reduce presiunea asupra lui David Cameron, plecarea lui Sir Paul o sporeşte", consideră cotidianul.

"După ce Cameron a făcut greşeala fatală de a-l numi pe Andy Coulson (...), el a început să fie implicat în această tenebroasă afacere. Nu sunt semne că aceasta va înceta", adaugă Daily Telegraph.

La rândul său, Daily Mail (conservator) titrează pe prima pagina "Dezintegrarea poliţiei londoneze", în timp ce Times, deţinut de Murdoch, apreciază că Stephenson "avea dreptate să demisioneze", dar că poliţia "are un drum lung de parcurs pentru a recâştiga încrederea publicului".

"Poliţia, în calitate de depozitar al forţei în cadrul statului, ar trebui să beneficieze de încrederea publicului mai mult decât alte instituţii. Sir Paul a luat un start bun (demisionând) dar este puţin probabil ca acesta să reprezinte sfârşitul afacerii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici