Premierul Cehiei şi-a anunţat DEMISIA, după conflictul cu ministrul de Finanţe suspectat de FRAUDĂ fiscală

Premierul Cehiei, Bohuslav Sobotka, şi-a anunţat marţi demisia, în urma unui conflict cu ministrul de Finanţe, Andrej Babis, suspectat de fraudă fiscală, relatează site-ul Bloomberg.

817 afișări
Imaginea articolului Premierul Cehiei şi-a anunţat DEMISIA, după conflictul cu ministrul de Finanţe suspectat de FRAUDĂ fiscală

Premierul Cehiei şi-a anunţat DEMISIA, după conflictul cu ministrul de Finanţe suspectat de FRAUDĂ fiscală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Sobotka a anunţat că îi va înmâna demisia preşedintelui Milos Zeman în cursul săptămânii, decizia reprezentând în acelaşi timp şi retragerea actualului guvern din Cehia.

Membrii coaliţiei tripartite trebuie să ajungă la un acord privind un cabinet care să guverneze până la alegerile programate pentru luna octombrie sau să convină asupra alegerilor anticipate.

Bohuslav Sobotka susţine că există suspiciuni întemeiate potrivit cărora ministrul de Finanţe, Andrej Babis, al doilea cel mai bogat om de afaceri din Cehia, a evitat să plătească taxe în trecut şi nu a explicat situaţia în mod corespunzător. Babis a negat acuzaţiile.

"Nu mai pot să-mi asum responsabilitatea în calitate de prim-ministru privind această situaţie. Am luat singura măsura rezonabilă în acest moment, şi anume demisia guvernului", a declarat Sobotka.

Andrej Babis este liderul formaţiunii de centru ANO, care este favorită să câştige alegerile parlamentare din octombrie. Prin urmare, Babis are mari şanse să fie viitorul premier al Cehiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici