Premierul chinez: Beijingul nu doreşte să vadă un război comercial cu SUA

Li Keqiang, premierul chinez, a declarat că nu doreşte ca Beijingul să vadă un război comercial cu Statele Unite şi că cele două state ar trebui să ajungă la un acord în privinţa relaţiilor de afaceri, informează Reuters.

353 afișări
Imaginea articolului Premierul chinez: Beijingul nu doreşte să vadă un război comercial cu SUA

Premierul chinez: Beijingul nu doreşte să vadă un război comercial cu SUA

”China şi Statele Unite ar trebui să-şi consolideze dialogul pentru a-şi rezolva diferenţele”, a afirmat Li în cadrul conferinţei sale anuale întreprinsă la finalul unei întrevederi a Parlamentului chinez, adăugând că el consideră că există perspective optimiste ale relaţiilor dintre cele două state.

Premierul chinez a reiterat opoziţia Beijingului faţă de independenţa Taiwanului şi menţinerea principiului ”unei singure Chine”.

Acesta a mai spus că statul chinez va necesita relocarea a aproximativ un milion de muncitori în anul 2017, din cauza reducerilor productivităţii.

Li Keqiang a adăugat, de asemenea, că statul chinez speră să menţină pacea şi stabilitatea în Marea Chinei de Sud, prin avansarea negocierilor pentru un cod de conduită a părţilor ce revendică teritoriile marine disputate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici