Premierul demisionar al Libanului a acceptat invitaţia lui Macron de a merge la Paris

Premierul demisionar al Libanului, Saad al-Hariri, a acceptat invitaţia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a merge la Paris, a anunţat joi ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, relatează site-ul agenţiei Reuters.

119 afișări
Imaginea articolului Premierul demisionar al Libanului a acceptat invitaţia lui Macron de a merge la Paris

Premierul demisionar al Libanului a acceptat invitaţia lui Macron de a merge la Paris

"Domnul Hariri va veni în Franţa, iar prinţul moştenitor saudit Mohammad Bin Salman a fost informat. Nu ştiu când va ajunge, programul domnului Hariri este problema dumnealui. A fost invitat în Franţa alături de familie de către preşedintele Macron. Va veni atunci când va vrea şi va fi întâmpinat ca un prieten", a spus Le Drian.

Miercuri, Emmanuel Macron l-a invitat pe Saad al-Hariri să viziteze Franţa câteva zile alături de familie, nefiind vorba despre "un exil în Franţa". Preşedintele libanez Michel Aoun susţine că Arabia Saudită i-a reţinut pe fostul premier libanez Saad al-Hariri şi pe familia acestuia, denunţând un act de agresiune împotriva ţării sale.

Potrivit unor surse citate de Reuters, premierul libanez va părăsi Arabia Saudită cu destinaţia Franţa în maximum 48 de ore, apoi va călători la Beirut pentru a-şi depune în mod oficial demisia.

Saad al-Hariri, care a fugit din Liban în Arabia Saudită la 4 noiembrie, a declarat că a demisionat pentru a apăra interesele naţionale, spunând în mod repetat că ţara trebuie să respecte o politică de "disociere" de conflictul regional.

În vârstă de 47 de ani, Saad al-Hariri a devenit premierul Libanul în 2016, în urma unui acord politic prin care aliatul Hezbollah, Michel Aoun, a devenit preşedintele ţării. Născut în Arabia Saudită, Hariri are o avere evaluată la un miliard de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici