Premierul din Sri Lanka vrea ca armata să facă tot ce este necesar pentru a restabili ordinea

Prim-ministrul din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, vrea ca armata să facă „tot ce este necesar pentru a restabili ordinea” după ce protestatarii i-au asaltat birou.

1178 afișări
Imaginea articolului Premierul din Sri Lanka vrea ca armata să facă tot ce este necesar pentru a restabili ordinea

Ranil Wickremesinghe, Facebook

Wickremesinghe a fost numit preşedinte interimar de către preşedintele Gotabaya Rajapaksa care a fugit marţi din ţară cu un avion militar. 

Dar decizia de a-l lăsa la conducere a declanşat noi proteste, protestatarii cerând ca şi premierul să plece. Sri Lanka a suferit de cea mai gravă criză economică din ultimele decenii.

Mulţi dau vina pe administraţia Rajapaksa pentru criză şi îl văd pe premierul Wickremesinghe ca parte a problemei.

Miercuri, pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână, protestatarii au pătruns într-o clădire de stat. De data aceasta a fost biroul premierului.

Protestatarii din biroul primului ministru s-au odihnit pe canapele făcând fotografii, în timp ce alţii stăteau pe scaune şi birouri fluturând steagul ţării.

 

"Nu ne putem distruge constituţia. Nu putem permite fasciştilor să preia controlul. Trebuie să punem capăt acestei ameninţări fasciste la adresa democraţiei", a spus el.

Întrebat însă dacă declaraţia primului ministru a fost un indiciu că armata ar putea prelua controlul, un avocat pentru drepturile omului din Colombo, Bhavani Fonseka, a declarat pentru BBC „nu are o istorie în care armata a jucat un rol activ. în politică sau în guvern,  spre deosebire de unele dintre celelalte ţări din vecinătate”.

"Am avut o democraţie foarte robustă. Dar suntem şi într-o situaţie fără precedent, aşa că orice este posibil", a adăugat ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici