Premierul francez despre presupusul atac chimic din Siria: "Crimă împotriva umanităţii"

Premierul Jean-Marc Ayrault a declarat duminică, pentru postul France 2, în legătură cu presupusul atac chimic din Siria că membrii "comunităţii internaţionale nu (pot) să permită această crimă împotriva umanităţii", îndepărtând totodată implicit orice acţiune din partea Franţei.

219 afișări
Imaginea articolului Premierul francez despre presupusul atac chimic din Siria: "Crimă împotriva umanităţii"

Premierul francez Jean-Marc Ayrault (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Avem o solicitare, şi anume comisia ONU să poată să îşi desfăşoare ancheta în întregime, liber şi rapid pentru ca să fie stabilit adevărul", a declarat şeful Guvernului francez, amintind că preşedintele François Hollande a discutat cu preşedintele american Barack Obama, premierii britanic David Cameron şi australian Kevin Rudd şi cancelarul german Angela Merkel, duminică.

"Se adevereşte că, fără îndoială, practic în mod sigur, regimul lui Bashar al-Assad a utilizat arma chimică împotriva poporului său", a continuat Ayrault.

"Odată această anchetă terminată, aşteptăm din partea comunităţii internaţionale o decizie fermă, o decizie clară. Consiliul de Securitate se va reuni. Comunitatea internaţională nu poate permite această crimă împotriva umanităţii", a subliniat premierul francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici