Premierul Franţei anunţă că pregăteşte restricţii până în vara anului viitor: ”Va trebui să trăim cu virusul pe termen lung”

  • Premierul Franţei: ”Va trebui să trăim cu virusul pe termen lung.”
  • Castex a spus că lucrează la o strategie de luptă împotriva Covid-19, care ar trebui prezentată la sfârşitul lunii noiembrie.
1561 afișări
Imaginea articolului Premierul Franţei anunţă că pregăteşte restricţii până în vara anului viitor: ”Va trebui să trăim cu virusul pe termen lung”

Profimedia

Va trebui să „trăim cu virusul pe termen lung”, a declarat premierul Jean Castex sâmbetă, 14 noiembrie, cotidianului Le Monde, asigurându-se că se lucrează la „reguli” pentru ţară până la sosirea unui vaccin împotriva coronavirusul.
 
"Atât timp cât nu vom avea vaccin, trebuie să oferim perspective asupra regulilor jocului,” a declarat Jean Castex, care a prezentat joi strategia până la sfârşitul lui 2020, dar lucrează de asemenea şi la perioada de după, posibil până în vara 2021.
 
”Un lucru este sigur: întrunirile festive şi de familie din sălile de petrecere nu vor mai putea fi reluate mult timp. La fel, barurile şi restaurantele care fac, de asemenea, parte din locurile cu puternică contaminare nu vor putea fi redeschise de la 1 decembrie, spre deosebire de magazinele de jucării, de exemplu,” a explicat premierul.
 
În timp ce Pfizer şi German BioNTech au anunţat luni, 9 noiembrie, că vaccinul lor are o „eficienţă de 90%” împotriva Covid-19, guvernul francez rămâne în gardă. 
 
”Se apropie perspectiva unui vaccin. Există proiectul Pfizer, dar şi multe altele în faza de testare. Trebuie să te pregăteşti în timp ce rămâi precaut”, a mai precizat premierul.
 
Mi-e teamă că mulţi francezi nu se vor vaccina,” a subliniat el, în contextul în care, potrivit unui sondaj publicat de Ipsos în septembrie, Franţa se află printre ţările în care intenţia de a utiliza vaccinul este cea mai scăzută. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici