Premierul Greciei anunţă, după o întâlnire cu Recep Erdogan, intenţia relansării relaţiilor cu Turcia

Grecia este pregătită să relanseze relaţiile cu Turcia, în efortul de a depăşi dispute care datează de câteva decenii între cele două state membre NATO, a declarat miercuri premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, după o întrevedere cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan.

705 afișări
Imaginea articolului Premierul Greciei anunţă, după o întâlnire cu Recep Erdogan, intenţia relansării relaţiilor cu Turcia

Kyriakos Mitsotakis a avut o întâlnire de aproximativ o oră cu Recep Erdogan la Vilnius, în Lituania, cu ocazia summitului NATO. La finalul întrevederii, premierul Greciei a declarat că a stabilit să fie menţinute contactele la nivel înalt între Atena şi Ankara.

"Problemele noastre nu au fost rezolvate în mod magic. Dar întâlnirea de astăzi a confirmat intenţia mea şi intenţia preşedintelui Erdogan de relansare a relaţiilor dintre Grecia şi Turcia", a afirmat Kyriakos Mitsotakis, citat de agenţia The Associated Press.

Delegaţii guvernamentale din Grecia şi Turcia urmează să organizeze o reuniune, în toamnă, în oraşul grec Salonic, a precizat Kyriakos Mitsotakis.

Turcia şi Grecia au o serie de dispute privind frontierele maritime în estul Mării Mediterane, referitoare la afluxul de imigranţi care ajung în Uniunea Europeană şi la proiectarea puterii militare.

Grecia şi Turcia, state membre NATO, încearcă să îşi modernizeze capabilităţile militare aeriene cu asistenţă din Statele Unite. Ankara vrea noi modele de avioane de vânătoare F-16, iar Atena vrea să se alăture programului avioanelor F-35.

Tot miercuri, la Vilnius, au avut o întâlnire separată miniştrii Apărării din Grecia şi Turcia, Nikos Dendias şi Yasar Guler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici