Biden anunţă menţinerea susţinerii pentru Ucraina / "Ne aflăm într-un moment de inflexiune în istorie"

Angajamentele Statelor Unite şi ale aliaţilor occidentali faţă de Ucraina nu se vor diminua, a afirmat miercuri seară preşedintele american, Joseph Biden, condamnând, la finalul summitului Alianţei Nord-Atlantice, încălcarea de către Rusia a suveranităţii Ucrainei.

385 afișări
Imaginea articolului Biden anunţă menţinerea susţinerii pentru Ucraina / "Ne aflăm într-un moment de inflexiune în istorie"

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Angajamentul nostru faţă de Ucraina nu se va reduce. Vom susţine libertatea astăzi, mâine şi cât timp va fi necesar. Statele Unite au construit o coaliţie de peste 50 de naţiuni pentru a se asigura că Ucraina se poate apăra atât acum, cât şi în viitor". Preşedintele rus Vladimir Putin "a crezut că unitatea noastră se va zdruncina la primul test, a crezut că liderii naţiunilor democratice vor fi slabi, dar s-a înşelat. (...) Unitatea noastră nu se va destrăma", a declarat Biden, potrivit postului de televiziune CNN şi publicaţiei The Hill, într-un discurs rostit la Vilnius, în Lituania.

"Ne aflăm într-un moment de inflexiune în istorie. Alegerile pe care le facem acum vor configura direcţia lumii în următoarele decenii. Lumea s-a schimbat. (...). Apărarea libertăţii este o necesitate a vremurilor noastre. Suveranitatea şi integritatea teritorială sunt pilonii relaţiilor paşnice între state. Nu i se poate permite unei ţări să ocupe prin forţă teritoriul unui stat-vecin. Rusia ar putea opri acest război mâine, prin retragerea forţelor militare din Ucraina, prin recunoaşterea frontierelor internaţionale şi prin încetarea atacurilor inumane asupra Ucrainei. Din nefericire, Rusia nu a manifestat până acum niciun interes pentru o soluţie diplomatică", a subliniat preşedintele Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici