Premierul indian a vorbit cu preşedintele ucrainean despre evacuarea studenţilor din zona de război

Premierul Indiei, Narendra Modi, a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre evacuarea studenţilor indieni din zona de conflict, potrivit CNN.

527 afișări
Imaginea articolului Premierul indian a vorbit cu preşedintele ucrainean despre evacuarea studenţilor din zona de război

Discuţia telefonică a avut loc luni.

„Prim-ministrul le-a mulţumit autorităţilor ucrainene pentru că au contribuit la evacuarea a peste 20.000 de cetăţeni indieni din Ucraina. El şi-a exprimat preocuparea profundă pentru siguranţa şi securitatea studenţilor indieni care au rămas în Ucraina şi a vorbit despre necesitatea unei evacuări rapide şi sigure”, scrie într-o declaraţie de presă a biroului premierului indian.

A fost a două discuţie între cei doi lideri politici de la începutul conflictului din Ucraina. Aceasta a apărut în mijlocul eforturilor guvernului indian de a evacua cel puţin 700 de studenţi care se află în oraşul Sumî, în nord estul Ucrainei, în apropierea graniţei cu Rusia.

În timpul discuţiei, Modi a solicitat „o imediată încetare a violenţelor” şi a arătat că „India a militat întotdeauna pentru rezolvări paşnice ale problemelor şi pentru un dialog direct între părţi”.

Într-un mesaj postat luni pe Twitter, preşedintele Volodimir Zelenski a spus că India doreşte „discuţii directe pentru pace la cel mai înalt nivel”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
india,
ucraina,
studenţi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici