Premierul Indiei, Narendra Modi: Moartea militarilor indieni "nu va fi în zadar"

  • Premierul Indiei: Moartea a zeci de militari indieni în confruntări cu trupe din China "nu va fi în zadar"
  • Narendra Modi: "India vrea pace, dar, dacă este provocată, India este capabilă să riposteze în mod adecvat"
  • Douăzeci de militari indieni au murit în urma confruntărilor cu trupe din China
1611 afișări
Imaginea articolului Premierul Indiei, Narendra Modi: Moartea militarilor indieni "nu va fi în zadar"

Sursa FOTO: Profimedia

Moartea a zeci de militari indieni în confruntări cu trupe din China "nu va fi în zadar", a declarat miercuri premierul Indiei, Narendra Modi, citat de postul BBC News.

"India vrea pace, dar, dacă este provocată, India este capabilă să riposteze în mod adecvat, indiferent de situaţie", a afirmat Narendra Modi.

"Vreau să asigur naţiunea că pierderea acestor militari nu va fi în zadar. Ţara va fi mândră că militarii noştri au murit în confruntări cu chinezii. Pentru noi, cele mai importante lucruri sunt unitatea şi suveranitatea ţării noastre", a precizat premierul Indiei.

Douăzeci de militari indieni au murit în urma confruntărilor cu trupe din China, într-o zonă de frontieră situată în Himalaya.

Potrivit oficialilor militari indieni, nu a existat niciun schimb de focuri între cele două părţi, ci confruntări fizice şi atacuri cu pietre.

"Au avut loc confruntări fizice în Valea Galwan. (...) Oficiali militari de rang înalt din ambele părţi se întâlnesc acum pentru reducerea tensiunilor", a comunicat armata indiană.

Potrivit unor surse militare citate de postul Sky News, în confruntări au murit şi cinci militari chinezi. Beijingul nu a oferit niciun bilanţ al victimelor. Administraţia Chinei a acuzat militarii indieni că au comis "atacuri provocatoare" la frontiera comună.

Este vorba de primul incident mortal produs la frontiera dintre India şi China în ultimii 45 de ani. Confruntările s-au produs pe un segment de frontieră disputat, în zona Văii Galwan (Ladakh).

Naţiunile Unite au îndemnat China şi India să dea dovadă de "reţinere maximă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici