Premierul irakian le cere locuitorilor şi triburilor să alunge insurgenţii

Premierul irakian Nuri al-Maliki le-a cerut locuitorilor şi triburilor să alunge insurgenţii care au preluat controlul Fallouja, pentru a evita luptele în oraş, a anunţat luni televiziunea de stat Iraqiya.

135 afișări
Imaginea articolului Premierul irakian le cere locuitorilor şi triburilor să alunge insurgenţii

Nuri al-Maliki (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Maliki a cerut "populaţiei din Fallouja şi triburilor sale să alunge teroriştii", pentru a fi scutiţi de "pericolele confruntărilor armate", precizează Iraqiya.

Televiziunea a precizat că premierul a ordonat forţelor de securitate "să nu atace zonele rezidenţiale din Fallouja".

Autorităţile au pierdut, săptămâna trecută, controlul Fallouja şi al unor cartiere din Ramadi, două localităţi din provincia Al-Anbar situate la 100 şi, respectiv, 60 de kilometri de Bagdad.

Aceasta este prima dată când persoane înarmate preiau direct controlul unor zone urbane de la insurecţia sângeroasă urmată de invazia americană în Irak în 2003 şi îndepărtarea de la putere a regimului lui Saddam Hussein.

Luni dimineaţa, lupte aveau loc în nord, nord-est şi sud de Ramadi, a anunţat un comandant de poliţie, în timp ce un căpitan anunţa confruntări la est de Fallouja.

Luptel de la Al-Anbar s-au soldat cu peste 200 de morţi în trei zile, acestea fiind violenţele cele mai sângeroase din această provincie din ultimii ani, potrivit unor surse oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici