Premierul israelian a cerut închiderea agenţiei ONU care ajută refugiaţii palestinieni

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut, duminică, închiderea agenţiei ONU care ajută milioane de refugiaţi palestinieni, acuzând organizaţia de instigare anti-israeliană şi menţionând că a transmis mesajul către ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, informează site-ul agenţiei Reuters.

1448 afișări
Imaginea articolului Premierul israelian a cerut închiderea agenţiei ONU care ajută refugiaţii palestinieni

Premierul israelian a cerut închiderea agenţiei ONU care ajută refugiaţii palestinieni

Agenţia Naţiunilor Unite de ajutor şi lucrări pentru refugiaţii palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) a precizat că dorinţa lui Benjamin Netanyahu este o "fantezie".

În observaţiile publice adresate Cabinetului său în cadrul reuniunii săptămânale, Netanyahu a declarat că UNRWA a perpetuat, mai degrabă decât a rezolvat, problema refugiaţilor palestinieni şi că incitarea anti-israeliană a fost răspândită în instituţii publice, inclusiv în şcoli.

"Este timpul ca UNRWA să fie desfiinţată şi îmbinată cu Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. I-am transmis lui Nikki Haley (n.a. - ambasadorul american la Naţiunile Unite) că este timpul ca ONU să reexamineze existenţa UNRWA", a spus premierul israelian.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al organizaţiei umanitare susţine că desfiinţarea ar duce la "transformarea a două miioane de oameni din Fâşia Gaza în susţinători ai Stat Islamic".

Agenţia Naţiunilor Unite de ajutor şi lucrări pentru refugiaţii palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) a fost înfiinţată în 1949 şi susţine că ajută în prezent aproximativ cinci milioane de refugiaţi palestinieni din Orientul Mijlociu.

Statele Unite ale Americii, principalul aliat al Israelului, a fost cel mai mare donator al UNRWA în 2016, furnizând 368 milioane de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici