Poliţia britanică a prezentat imagini cu centurile explozive false purtate de atacatorii din Londra

Poliţia Metropolitană din Londra a prezentat, duminică, fotografii ale centurilor explozive false purtate de către autorii atacurilor teroriste din apropierea Podului Londrei, în urma cărora opt persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite, relatează site-ul BBC News.

1088 afișări
Imaginea articolului Poliţia britanică a prezentat imagini cu centurile explozive false purtate de atacatorii din Londra

Poliţia britanică a prezentat imagini cu centurile explozive false purtate de atacatorii din Londra

Toţi cei trei atacatori purtau aceste curele din piele, pe care erau ataşate câte trei sticle de apă din plastic acoperite cu bandă adezivă neagră şi gri. Centurile explozive false se aflau în posesia bărbăţilor atunci când au fost împuşcaţi mortal de către forţele de securitate britanice.

Ofiţerul care conduce ancheta susţine că utilizarea centurilor este o tactică pentru a induce teamă pe care nu a mai văzut-o până acum în Marea Britanie.

"Nu am mai văzut această tactică în Marea Britanie, prin care teroriştii creează o teamă maximă prin purtarea de centuri explozive false. Oricine le-ar fi văzut noaptea ar fi crezut că sunt adevărate, este greu de speculat motivul pentru care au purtat aceste centuri. Poate că au avut intenţia de a ataca printr-o metodă de asediu sau aveau rol de protecţie. Curajul acelor ofiţeri de poliţie şi cetăţeni care au înfruntat teroriştii este şi mai remarcabili. Cureaua a fost vizibilă pentru ei şi erau conştienţi de faptul că ar fi putut fi victimele unei explozii", a declarat comandantul Dean Haydon.

Anchetatorii au mai anunţat că au adunat informaţii în urma discuţiilor cu 262 de persoane din 19 ţări diferite. Dintre acestea, 78 sunt martori semnificativi. Şapte persoane rămân în arest, fiind suspectate de legături cu cei trei autori ai atacurilor care au avut loc la 3 iunie în centrul capitalei Angliei.

Anterior, Poliţia Metropolitană a dezvăluit că atacatorii au încercat iniţial să închirieze un tir de 7,5 tone. Totodată, bărbaţii şi-ar fi legat la încheieturi cuţite de ceramică de 30 de centimetri şi ar fi avut bombe cu benzină în autovehiculul cu care au intrat în mulţime.

Atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei s-au soldate cu opt morţi şi peste 48 de răniţi, dintre care 18 sunt în stare critică. Cei trei presupuşi autori ai atentatului, Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane şi Youssef Zaghba au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici