Un avion cu destinaţia Londra a aterizat de urgenţă în Germania, iar trei persoane au fost reţinute

Un avion de pasageri care se îndrepta către aeroportul Stansted din Londra a aterizat de urgenţă pe aeroportul Koln-Bonn din Germania, după ce pilotul a semnalat o conversaţie suspectă la bord între trei bărbaţi, informează site-ul agenţiei DPA.

3650 afișări
Imaginea articolului Un avion cu destinaţia Londra a aterizat de urgenţă în Germania, iar trei persoane au fost reţinute

Un avion cu destinaţia Londra a aterizat de urgenţă în Germania, iar trei persoane au fost reţinute

Mai mulţi pasageri aflaţi în avion au auzit trei bărbaţi discutând despre "chestiuni teroriste, bombe şi explozibil" şi au anunţat personalul, potrivit poliţiei şi procuraturii din Koln.

Zborul din capitala Sloveniei, Ljubljana, a aterizat pe aeroportul Koln-Bonn, sâmbăta seara, iar toţi cei 151 de pasageri au părăsit de urgenţă aeronava Airbus A319, a transmis un purtător de cuvânt al aeroportului.

Pasagerii au fost duşi într-o zonă de tranzit, unde au fost interogaţi de poliţie, iar cei trei bărbaţi au fost reţinuţi. De asemenea, poliţiştii au distrus, printr-o explozie controlată, un rucsac ce nu îi aparţinea niciunuia dintre pasageri.

Anchetatorii au percheziţionat avionul cu ajutorul unor câini de vânătoare, dar nu au găsit materiale suspecte. Bărbaţii au fost interogaţi peste noapte, dar situaţia nu a fost clarificată.

"Investigaţiile continuă cu privire la suspiciunea de pregătire a unui act criminal violent care ar fi putut pune în pericol statul", se arată într-un comunicat al poliţiei germane.

Incidentul a dus la perturbări majore pe aeroportul Koln-Bonn, autorităţile spunând că niciun zbor nu a decolat sau aterizat într-un interval de trei ore. Au fost anulate două zboruri, 10 au fost redirecţionate şi 20 de zboruri au fost amânate. Traficul aerian a fost reluat după ora locală 22.00.

Potrivit site-ului agenţiei The Associated Press, cei trei bărbaţi reţinuţi au cetăţenie britanică şi sunt în vârstă de 31, 38, respectiv 48 de ani.

Poliţia din Koln a mai precizat că nu a fost descoperit niciun indiciu pentru un presupus atac cu bombă sau alt incident de natură teroristă, "fiind posibilă o explicaţie nevinovată pentru conversaţia bărbaţilor".

Pe de altă parte, mai mulţi pasageri care se aflau în aeronava ce se îndrepta către Londra au fost răniţi uşor în timpul operaţiunilor de evacuare de urgenţă. Totuşi, aceştia urmează să fie ajungă pe teritoriul Marii Britanii în cursul zilei de duminică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici