Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, va fi audiat de Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA

Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite ale Americii, a declarat sâmbătă, prin intermediul unei scrisori, că va apărea în faţa Comisiei pentru Informaţii a Senatului SUA, pentru a adresa anumite chestiuni evocate de fostul director al FBI James Comey în cadrul audierii care s-a desfăşurat săptămâna trecută.

748 afișări
Imaginea articolului Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, va fi audiat de Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA

Jeff Sessions, procurorul general al Statelor Unite, va fi audiat Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA

Potrivit agenţiei Reuters, Sessions i-a spus, prin intermediul unei scrisori, senatorului Richard Shelby, preşedinte al Subcomisiei de credite a Senatului pentru Comerţ, Justiţie, Ştiinţă şi Agenţii aferente, că comisia de informaţii este "cel mai potrivit" loc pentru a aborda chestiunile care au fost aduse în discuţie în timpul audierii lui Comey.

 

În scrisoare, Sessions nu a precizat dacă mărturia sa va fi publică.

"Având în vedere rapoartele privind mărturia recentă a domnului Comey în faţa Comisiei pentru Informaţii a Senatului, este important să am ocazia să abordez şi eu aceste aspecte în forumul corespunzător", a scris Jeff Sessions în scrisoare.

 

Comisia "este cel mai adecvat forum pentru astfel de chestiuni, din moment ce a condus o investigaţie şi are acces la informaţii clasificat, relevante", a adăugat procurorul general.

Comisia investighează ingerinţele Rusiei în campania prezidenţială din 2016.

 

James Comey a declarat joi, în timpul audierilor din Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA, că preşedintele SUA nu a fost implicat în investigaţia FBI privind posibila implicare a Rusiei în campania prezidenţială.

James Comey a mai spus că "bunul simţ" i-a dictat să-şi documenteze fiecare dintre cele nouă conversaţii cu Donald Trump, dintr-o multitudine de factori: circumstanţe, subiectele discutate şi natura preşedintelui. Comey susţine că a simţit că "va veni o zi când va fi necesară o stenogramă a discuţiilor", nu doar pentru a se apăra, ci pentru a apăra integritatea FBI.

Comey a subliniat că s-a temut de faptul că preşedintele ar putea să mintă în privinţa conversaţiilor şi că speră să existe şi înregistrări. Ulterior, fostul director al FBI a recunoscut că a arătat notiţele unor persoane din afara Departamentului de Justiţie. Mai exact, la o zi după demiterea lui, Comey a rugat un prieten apropiat, profesor de drept la Universitatea Columbia, să împărtăşească stenograma discuţiilor cu un reporter.

"Simţul meu comun mi-a transmis ce se întâmplă în această situaţie, că el caută să obţină ceva în schimbul menţinerii mele în funcţie. Am simţit că depinde de cum reacţionez eu, dacă voi demonstra loialitate", a spus Comey în faţa Comisiei pentru Informaţii din Senatul american.

Întrebat dacă crede că Donald Trump a obstrucţionat justiţia, James Comey consideră că nu are competenţele necesare pentru a spune dacă discuţia pe care a avut-o cu preşedintele a fost o tentativă de obstrucţionare a justiţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici